ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνεχίζει να είναι κοντά σας και να ταξιδεύει στο σπίτι σας, όπου κι αν βρίσκεστε, μέσω ψηφιακών δράσεων και διασκεδαστικών δραστηριοτήτων από το σπίτι για όλη την οικογένεια.

Τα Χρστούγεννα πλησιάζουν και όλοι ψάχνουμε τρόπους να περάσουμε δημιουργικά και ευχάριστα το χρόνο μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ειδικά τη φετινή χρονιά που μένουμε περισσότερο χρόνο σπίτι.

Το Μουσείο σας προτείνει λοιπόν μια σειρά από απλές χριστουγεννιάτικες κατασκευές, τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους, εμπνευσμένες από φυτά που έχουν βρεθεί στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου. Όλες οι κατασκευές βασίζονται σε φυσικά υλικά και ειδικότερα σε κανέλα, φύλλα δάφνης, κλαδάκια πεύκου, πευκοβελόνες και κουκουνάρια. Συνδυάζοντάς τα με ανακυκλώσιμα υλικά, υλικά χειροτεχνίας ή απλώς οτιδήποτε τυχαίνει να έχετε στο σπίτι, θα μείνετε έκπληκτοι με το τι μπορείτε να δημιουργήσετε.

Θα βρείτε τις καρτέλες με τις οδηγίες για τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές στην ιστοσελίδα του Μουσείου (www.lesvosmuseum.gr). Ακολουθείστε τα αναλυτικά βήματα και δημιουργήστε τα δικά σας πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και στολίδια για να ομορφύνετε κάθε γωνιά του σπιτιού σας! Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και τροποποιήστε ή προσαρμόστε κάθε κατασκευή ανάλογα με τα υλικά που έχετε και όπως σας αρέσει. Πειραματιστείτε! Οι συνδυασμοί είναι πραγματικά άπειροι….

Αυτές τις γιορτές γνωρίστε τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου μέσα από το πλούσιο ψηφιακό υλικό που θα ανακαλύψετε στην ιστοσελίδα του Μουσείου, εμπνευστείτε και διασκεδάστε δημιουργώντας μαζί με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας φωρογραφίες από τις δημιουργίες σας και τον πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο στολισμό σας. Μπορείτε να τις στείλετε στο e-mail του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου (lesvospf@otenet.gr) και το Μουσείο θα τις προβάλει ηλεκτρονικά.

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα!!!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ