Το Γεωπάρκο Λέσβου ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός</br>Προβολή στη Δανία</br>19 – 20 Απριλίου 2021

Ένα μεγάλο πρόγραμμα προβολής της Λέσβου και του Απολιθωμένου Δάσους υλοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου τους τελευταίους μήνες με στόχο την προβολή του νησιού Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Μετά τις πετυχημένες δράσεις προβολής σε τουριστικούς πράκτορες και φορείς του τουρισμού από τοΒέλγιο, την Πολωνία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνεχίζει με μια παρέμβαση του στην τουριστική αγορά της Δανίας.

Οι δράσεις προβολής πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Alternative Tourism & Gastronomy Workshop» που υλοποιείται διαδικτυακά και απευθύνονται σε επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για το ελληνικό τουριστικό προϊόν και ιδιαίτερα για την υλοποίηση δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού και δραστηριοτήτων στη φύση.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθεί μεγάλος αριθμός  Τουριστικών Πρακτόρων και Tour Operators καθώς και Επιχειρηματιών από τη Δανία οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τα τουριστικά προϊόντα της Λέσβου, τις δραστηριότητες εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του νησιού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες από 10 εξατομικευμένες διαδικτυακές συναντήσεις με μεγάλους φορείς από τον κλάδο του τουρισμού στη Δανία με στόχο την προώθηση της Λέσβου ως προορισμό εναλλακτικού τουρισμού.

Το Γεωπάρκο Λέσβου – Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό προορισμό για την παρατήρηση της φύσης και την υλοποίηση δράσεων εναλλακτικού τουρισμού και δίνει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να επισκεφτούν ένα πλούσιο δίκτυο γεωτόπων και οικοτόπων, αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων και το παγκόσμιας αξίας φυσικό μνημείο του Απολιθωμένου Δάσους.