ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
καλεί όλους τους κατοίκους και φίλους της Λέσβου
να υποστηρίξουν την προσπάθεια προβολής της

Τη Λέσβο ως τουριστικό προορισμό αποφάσισαν να στηρίξουν όλα τα Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Συνάντησης του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων που πραγματοποιήθηκε στην Ιρλανδία.

Η πρόταση στηρίζεται στη μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Τουρισμού, σύμφωνα με την οποία οι περισσότεροι επισκέπτες μιας περιοχής αξιοποιούν το διαδίκτυο προκειμένου να ενημερωθούν.

Οι διευθυντές και τα στελέχη Γεωπάρκων από 63 χώρες από όλη την Ευρώπη, ευαισθητοποιημένοι για τη στήριξη της Λέσβου που έχει πληγεί από την προσφυγική κρίση ανέλαβαν συλλογικά μια πρωτοβουλία για την προώθηση της Λέσβου – Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO ως τουριστικού προορισμού στο διαδίκτυο.

Η καμπάνια που δημιουργήθηκε με τίτλο «VISIT LESVOS ISLAND» απευθύνεται στους φίλους  της Λέσβου στο εξωτερικό και βασίζεται στην κυκλοφορία μηνυμάτων μέσω των κοινωνικών δικτύων όλων των φορέων που συνδέονται με τα Γεωπάρκα σε όλη την Ευρώπη.

Στόχος της προσπάθειας είναι να προβληθεί ο φυσικός πλούτος και η πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου, τα τοπία, οι οικισμοί, οι διαδρομές, τα Μουσεία η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα αλλά και οι δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης της.

Κάθε μέρα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Γεωπάρκου Λέσβου στο Facebook ένα διαφορετικό μπάνερ με τον τίτλο «VISIT LESVOS ISLAND», το οποίο τα Γεωπάρκα και οι συνεργαζόμενοι φορείς κοινοποιούν στη συνέχεια μέσω κοινωνικών δικτύων. Έτσι, το «VISIT LESVOS ISLAND» ταξιδεύει στο διαδίκτυο, σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας και προτείνει σε όλους τους φίλους μας να επισκεφτούν τη Λέσβο και να γνωρίσουν τη μοναδικότητά της.