Συνεχίζονται οι εξορμήσεις στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Καθημερινά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνεχίζει το πλούσιο πρόγραμμα καλοκαιρινών του εκδηλώσεων οργανώνοντας καθημερινά για μικρούς και μεγάλους ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα και απογευματινή περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Οι φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές καλοκαιρινές εμπειρίες συμμετέχοντας στα θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Τα παιδιά γίνονται ερευνητές του Απολιθωμένου Δάσους, συμμετέχουν σε ποικίλα εκπαιδευτικά παιχνίδια, δραστηριότητες και συναρπαστικά ταξίδια στον κόσμο των απολιθωμάτων, των φυτών και των ζώων, των ηφαιστείων, των ορυκτών και των πετρωμάτων.

Τα παιδιά ανακαλύπτουν πληροφορίες για το Απολιθωμένο Δάσους Λέσβου αλλά και ανακαλύπτουν άγνωστες εικόνες των φυτών που ζούσαν σ’ αυτό πριν 20 εκατομμύρια, των μεγάλων ηφαιστείων της Λέσβου αλλά και των εντυπωσιακών ζώων που ζούσαν εκείνη την εποχή όπως το Δεινοθήριο και ο Αλιγάτορας της Λιώτας. 

Παράλληλα συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις όπως στη δράση ανασκαφής απολιθωμάτων στον εκπαιδευτικό χώρο ΓΕΩΡΑΜΑ, ένα πρότυπο ανασκαφικό σκάμμα με κάναβο, το οποίο προσομοιάζει την εκπαιδευτική ανασκαφική δραστηριότητα με την επιστημονική παλαιοντολογική ανασκαφική έρευνα αλλά και σε κυνήγι θησαυρού στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 22530-54434.

Η έκδοση εισιτηρίου γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.lesvosmuseum.gr ή στο Μουσείο πριν την έναρξη των δράσεων.

Κατά τη διάρκεια όλων των εκπαιδευτικών δράσεων τηρούνται όλοι οι κανόνες που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του Covid-19!

Απογευματινή περιήγηση

στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης

Μια διαφορετική απογευματινή περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συντροφιά με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στα νερά του Αιγαίου.

Η δράση ξεκάνει στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπου πραγματοποιείται αρχικά ενημερωτική προβολή για τη δημιουργία και ανάδειξη του Θαλάσσιου Πάρκου Νησιώπης, τις εντυπωσιακές απολιθωματοφόρες θέσεις,τα σύγχρονα χερσαία και θαλάσσια οικοσυστήματα αλλά και τις εντυπωσιακές ακτές της Νησιώπης.

Ακολουθεί μετάβαση στο Λιμάνι Σιγρίου και αναχώρηση με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα «ΝΗΣΙΩΠΗ» για μια ανεπανάληπτη θαλασσινή διαδρομή και παρατήρηση της πλούσιας θαλάσσιας ζωής του Κόλπου Σιγρίου. Η διαδρομή μέσα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου συνεχίζεται στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου Νησιώπης, ανάμεσα στα εντυπωσιακά απολιθωμένα δένδρα των ακτών της νησίδας, την «Απολιθωμένη», όπου τα κύματα και οι άνεμοι αγκαλιάζουν τα χιλιάδες σπαράγματα των πέτρινων κορμών αλλά και τον μεγαλύτερο κατακείμενο απολιθωμένο κορμό δέντρου στη νησίδα Νησιώπη.

Καθώς ο ήλιος δύει, τα εντυπωσιακά απολιθώματα αλλά και η θαλασσινή διαδρομή γύρω από τη Νησιώπη χαρίζουν στους επισκέπτες της μια πρωτόγνωρη εμπειρία, μια περιπέτεια στο άγνωστο θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου αλλά και μια συναρπαστική επαφή με το ηφαιστειακό παράκτιο τοπίο, το υποθαλάσσιο ανάγλυφο και τις αινιγματικές γεωμορφές του Πάρκου. Κάθε σημείο της θαλάσσιας ή της χερσαίας διαδρομής μοναδικό, ενώ καθώς ο ήλιος βασιλεύει το τοπίο φαντάζει ατμοσφαιρικό και η θέα που προσφέρει φαντασμαγορική.

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 22530 54434.

Κατά τη διάρκεια όλων των δράσεων τηρούνται όλοι οι κανόνες που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του Covid-19!