Προφεστιβαλική δραστηριότητα του  3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 και ώρα 19:45 προφεστιβαλική δραστηριότητα με θέμα «Ξεφυλλίζοντας ένα βιβλίο της φύσης 20.000.000 ετών» που οργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Η δραστηριότητα έχει ως στόχο να μεταφέρει την ατμόσφαιρα του Φεστιβάλ στους κατοίκους της Δυτικής Λέσβου, αλλά και να αποκαλύψει στους επισκέπτες ενδιαφέρουσες όψεις του.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει αρχικά ενημέρωση και περιήγηση των συμμετασχόντων στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μοναδικά ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους και την ιστορία δημιουργίας του. Θα ακολουθήσει περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης, η οποία περιλαμβάνει θαλάσσια περιήγηση με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα και στη συνέχεια επίσκεψη και ενημέρωση στις απολιθωματοφόρες θέσεις του χερσαίου τμήματος.

Η δραστηριότητα θα συνεχιστεί με συναυλία μουσικής δωματίου στην οποία συμμετέχουν οι μουσικοί του εκπαιδευτικού προγράμματος του Φεστιβάλ ΜΟ-ΤΟ Key, που πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο το χειμώνα, Αρτούρ Ρουζανόφσκυ στο βιολί, Βασίλυ Γκεράσσιμεζ στο βιολοντσέλο και Κυβέλη Ντέρκεν στο πιάνο, εμβαθύνοντας έτσι τη σχέση τους με τους κατοίκους του νησιού και ιδιαίτερα τους νέους.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Georg Fiederich Haendel / Johan Halvorsen

Πασακάλια για βιολί και βιολοντσέλο

Wolfrang Amadeus Mozart

Σονάτα για βιολί και πιάνο σε σολ ελάσσονα

César Franck

Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο σε λα μείζονα, Μ8

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η μετακίνηση του κοινού προς το Σίγρι θα είναι δωρεάν και θα γίνει με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από το Μόλυβο (ώρα αναχώρησης 16:00, στάση ΚΤΕΛ Μολύβου), από το Μεσότοπο (ώρα αναχώρησης 17:00, στάση ΚΤΕΛ Μεσοτόπου) και από την Ερεσό (ώρα αναχώρησης 17:20, στάση ΚΤΕΛ Ερεσού).