ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΩΣ  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συμμετέχει στην εκδήλωση «Ελληνικός Εναλλακτικός Τουρισμός στη Βαρσοβία 2019» που θα πραγματοποιηθεί στoν πολυχώρο Forteca Kregliccy στη Βαρσοβία την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019.

Η εκδήλωση οργανώνεται από την TourismToday M. E.Π.Ε. σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνο-Πολωνικού Εμπορίου και Επενδύσεων.

Στόχος της συμμετοχής του Μουσείου είναι η προβολή στη μεγάλη αυτή εκδήλωση για τον εναλλακτικό τουρισμό του Γεωπάρκου Λέσβου, του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του καθώς και των δυνατοτήτων που προσφέρονται για την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων στη φύση.

Η επιλογή της πολωνικής αγοράς γίνεται με γνώμονα, τόσο της ιδιαίτερης δυναμικής της ίδιας της χώρας, το ενδιαφέρον αυτής για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, όσο και της επιθυμίας σημαντικού αριθμού ελληνικών επιχειρήσεων να διεισδύσουν στην αγορά αυτή.

Πλέον η πολωνική αγορά βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες αγορές προέλευσης τουριστών για την Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρεται πως το 2018 οι αφίξεις των Πολωνών τουριστών στην Ελλάδα ανήλθαν σε 1.049.555, σημειώνοντας αύξηση 40% σε σχέση με τις αντίστοιχες αφίξεις το 2017. Μάλιστα, οι Πολωνοί τουρίστες είναι γνωστό πως είναι λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού και ταξιδεύουν όλο το χρόνο, με το μέσο ετήσιο εισόδημά τους να ξεπερνά το αντίστοιχο των Ελλήνων.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθεί υψηλός αριθμός Πολωνών Τουριστικών Πρακτόρων και Tour Operators, καθώς και Πολωνών Επιχειρηματιών, οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τα εναλλακτικά τουριστικά προϊόντα της χώρας μας.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης η περιοχή του Ψηλορείτη, η περιοχή του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού, η περιοχή του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου και η περιοχή της Σητείας.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Στην εκδήλωση «Ελληνικός Εναλλακτικός Τουρισμός στη Βαρσοβία 2019», θα υλοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις προβολής:

  • Β2Β συναντήσειςτων Ελληνικών Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO με εξειδικευμένους πράκτορες της πολωνικής αγοράς. Την οργάνωση των συναντήσεων έχει επιμεληθεί πολωνική εταιρία PR, η οποία έχει πραγματοποιήσει την πρόσκληση των πρακτόρων και των τοπικών media ενώ, επίσης, θα υλοποιήσει το πρόγραμμα των επιχειρηματικών συναντήσεων.
  • Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης σε ειδικές οθόνες θα προβάλλονται εικόνες από τη Λέσβο και το Απολιθωμένο Δάσος ενώ παράλληλα θα γίνει διανομή έντυπου υλικού.
  • Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τους εκπροσώπους του ΕΟΤ, του τιμώμενου ελληνικού προορισμού και των συμμετεχουσών περιφερειών.

Στόχος είναι η πρωτοποριακή αυτή εκδήλωση «Ελληνικός Εναλλακτικός Τουρισμός στη Βαρσοβία 2019» να αποτελέσει θεσμό λόγω της διασφαλισμένης αποτελεσματικότητάς της, συμβάλλοντας στη δυναμική προβολή της Λέσβοu ως Εναλλακτικού Τουριστικού Προορισμού.