ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ<br>Θετικά τα αποτελέσματα προβολής ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός στη Γερμανία<br>22-24 Μαρτίου 2021

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνεχίζει την προσπάθεια προβολής της Λέσβου ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός στην τουριστική αγορά της Αγγλίας.  Τις δράσεις οργανώνει για τη Λέσβο ο Καθ. Νίκος Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου.

Η προβολή της Λέσβου στην Αγγλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop από 22 έως 24 Μαρτίου 2021 με συμμετοχή τουριστικών πρακτόρων και τουριστικών φορέων.

Η Λέσβος παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία του COVID-19 παραμένει ένας τόπος ξεχωριστός που χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση. Αυτό το ανεξάντλητο φυσικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της Λέσβου προβάλει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με στόχο την επανεκκίνηση μετά την πανδημία.

Θετικά αποτελέσματα των συναντήσεων στη Γερμανία

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα αποτελέσματα και τα μηνύματα που έλαβε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους μετά την ολοκλήρωση των διαδικτυακών δράσεων προβολής της Λέσβου στη εκδήλωση της Γερμανίας που πραγματοποιήθηκε από 17 έως 19 Μαρτίου 2021. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν 9 διαδικτυακές συναντήσεις Β2Β με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες που εκδήλωσαν ειδικό ενδιαφέρον για τη Λέσβο.

Κατά τη διάρκεια των Β2Β συναντήσεων παρουσιάστηκαν αναλυτικά στη Γερμανική γλώσσα από τον κ. Ηλία Βαλιάκο ο μοναδικός φυσικός και πολιτιστικός πλούτος της Λέσβου και οι δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση του Απολιθωμένου Δάσους, των γεωλογικών μνημείων, των θερμών πηγών, των οικοτόπων και των πολιτιστικών μνημείων της Λέσβου που έχει ανακηρυχτεί Παγκόσμιο Γεωπάρκο από την UNESCO.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Δίκτυο Μουσείων της Λέσβου και τις δυνατότητες των επισκεπτών να γνωρίσουν τα Μουσεία της Λέσβου και τις δραστηριότητές τους.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες περιπατητικού τουρισμού, ποδηλασίας, ιστιοπλοΐας, παρατήρησης πουλιών αλλά και επιχειρήσεις που παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους επισκέπτες της Λέσβου.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον της γερμανικής τουριστικής αγοράς, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες αγορές προέλευσης τουριστών για την Ελλάδα. Η επιλογή της γερμανικής αγοράς πραγματοποιήθηκε με γνώμονα το ενδιαφέρον της για το ελληνικό τουριστικό προϊόν αλλά και ιδιαίτερα για τη Λέσβο.