ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 | Περιήγηση στο Πάρκο Πλάκας Σιγρίου Περίπατος και επιστημονική ενημέρωση σε 50 απολιθωματοφόρες θέσεις του Απολιθωμενου Δάσους!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Ο μεγαλύτερος σε διαστάσεις κορμός απολιθωμένου δένδρου με περίμετρο 14,5 μέτρα διηγείται την ιστορία του κατά την περιήγηση στο Πάρκο Απολιθωμένου δάσους Πλάκας που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου δάσους Λέσβου την Παρασκευή 6 Ιουλίου στις 18.00 με ελεύθερη είσοδο!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ένας απογευματινός περίπατος στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια που οδηγούν στις 50 απολιθωματοφόρες θέσεις του Πάρκου Πλάκας όπου έχουν αποκαλυφθεί εντυπωσιακά απολιθώματα. Η περιήγηση συνοδεύεται από ενημέρωση για τα πολλά απολιθωμένα δένδρα που έχουν βρεθεί από τις ανασκαφές  και τη σημασία καθενός από αυτά. Πευκίδες, κανελόδενδρα, βαλανιδιές, φοίνικες, δάφνες και κυπαρίσσια διηγούνται την ιστορία τους.

Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τα στοιχεία που ήλθαν στο φώς για τον τρόπο δημιουργίας του απολιθωμένου οικοσυστήματος και την δημιουργία του Αιγαίου και απολαμβάνουν ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα!

Η εκδήλωση ξεκινάει στις 18.00 με την συγκέντρωση των συμμετεχόντων στο Μουσείο

18.00 – 18.20 Ενημερωτική παρουσίαση για το Πάρκο Πλάκας Σιγρίου στην αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων

18.20 Αναχώρηση για το Πάρκο Πλάκας

18.30 – 20.00 Περιήγηση και ενημέρωση στις απολιθωματοφόρες θέσεις του Πάρκου Πλάκας Σιγρίου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ