Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες ορεινού τρεξίματος στην περιοχή της Αγιάσου</br>AGIASOS MOUNTAIN TRAIL RUN 2021</br>ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε ο Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στην Αγιάσο, στους πρόποδες του μαγευτικού Ολύμπου την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021. Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από το Γυμναστικό Σύλλογο Αγιάσου «ΟΛΥΜΠΟΣ», το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την υποστήριξη του Συλλόγου Lesvos Runners, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου), το Αναγνωστήριο Αγιάσου και πολλούς εθελοντές.

Η τεχνική υποστήριξη των αγώνων πραγματοποιήθηκε από την «LESVOS RIDE».

Η εκκίνηση του Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος δόθηκε από την περιοχή Καμπούδι Αγιάσου με συμμετοχή αθλητών σε δύο διαδρομές 7km και 21.6km. Οι αθλητές διασχίζοντας τα εκπληκτικά τοπία και μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής της Αγιάσου, τους εντυπωσιακούς γεωτόπους που περιλαμβάνονται στα γεωλογικά μνημεία της ΛΕΣΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO τερμάτισαν στο Καμπούδι, από όπου και ξεκίνησαν, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από το τοπίο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής, την οργάνωση της εκδήλωσης και τους ανθρώπους που την υποστήριξαν, τους εθελοντές αλλά και τη γνωριμία τους με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Αγιάσου.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με την τελετή απονομής όπου αναδείχθηκαν οι αθλητές:

  • στους VETERAN 21.6km   πρώτος κατατάχθηκε ο Θανάσης Κίζος
  • στην κατηγορία MASTER 39-48 21.6km πρώτος κατατάχθηκε ο Ιωάννης Μανιάτης
  • στην κατηγορία MEN 21.6km πρώτος κατατάχθηκε ο Yari Nabiullah
  • στην κατηγορία MEN 7km πρώτος κατατάχθηκε ο Rahime Arif
  • στην κατηγορία OVER ALL 21.6km πρώτος κατατάχθηκε ο Yari Nabiullah
  • στην κατηγορία OVER ALL 7km πρώτος κατατάχθηκε ο Rahime Arif
  • στην κατηγορία WOMEN 21.6km  νικήτρια αναδείχθηκε η De Winter Nina
  • στην κατηγορία WOMEN 7km νικήτρια αναδείχθηκε η Estelle Jean

Η δράση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.