Με επιτυχία οι δράσεις ενημέρωσης και ορνιθοπαρατήρησης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Με μεγάλη συμμετοχή των μικρών φίλων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 οι δράσεις ενημέρωσης και ορνιθοπαρατήρησης στα πλαίσια του προγράμματος του Δήμου Δυτικής Λέσβου «Είμαστε Νησιώτες».

Τους μικρούς φίλους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής καλωσόρισε αρχικά ο Καθ. Νίκος Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Στη δράση παραβρέθηκε η κα. Ασανούλα Γιαννή, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Ο Καθ. Νίκος Ζούρος αναφέρθηκε στη συνέχεια στη σημασία του υγροτόπου του Κόλπου Καλλονής και την πλούσια ορνιθοπανίδα του καθώς και τις δραστηριότητες του ΚΠΕΝ.

Τα μικρούς φίλους ενημέρωσαν στη συνέχεια τα στελέχη του ΚΠΕΝ κ. Μιχάλης Πολυπαθέλλης, Βιολόγος και κ. Στρατής Ζγουρνιός, Δασολόγος για τα είδη των πουλιών που συναντώνται στους υγρότοπους της Λέσβου και ιδιαίτερα στον υγρότοπο του Κόλπου Καλλονής καθώς και για τη διαδικασία της ορνιθοπαρατήρησης. Οι δράσεις συνεχίστηκαν με γνωριμία των παιδιών με τη μεθοδολογία παρατήρησης πουλιών, τα είδη των μεταναστευτικών πουλιών που συναντώνται αυτή την εποχή στη Λέσβο και τα χαρακτηριστικά τους. Οι μικροί φίλοι του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής είχαν επίσης την ευκαιρία να ανακαλύψουν την πλούσια βιοποικιλότητα του Κόλπου Καλλονής και την αξία των υγροτόπων του, να ενημερωθούν για τους κινδύνους που διατρέχουν και να ευαισθητοποιηθούν.

Οι δράσεις ορνιθοπαρατήρησης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής στα πλαίσια του προγράμματος του Δήμου Δυτικής Λέσβου «Είμαστε Νησιώτες» θα συνεχιστούν την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πανδημία Covid-19.