Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου βρίσκεται εντός του οικισμού του Σιγρίου και η πρόσβαση είναι δυνατή με λεωφορείο, αυτοκίνητο και δίκυκλο.

Η προσέγγιση του Σιγρίου μπορεί να γίνει και με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λέσβου. Το καλοκαίρι υπάρχουν δύο δρομολόγια ημερησίως από τη Μυτιλήνη για το Σίγρι, ενώ το χειμώνα δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση. Ακτοπλοϊκώς η Λέσβος συνδέεται καθημερινά με τον Πειραιά και τη Χίο και τακτικά με τα λιμάνια της Ραφήνας, της Μύρινας Λήμνου, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας. Επίσης, η Μυτιλήνη αποτελεί ενδιάμεσο λιμάνι της άγονης ακτοπλοϊκής γραμμής που συνδέει την Αλεξανδρούπολη με τη Ρόδο.
Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν και εναλλακτικά δρομολόγια προς τα νησιά των Κυκλάδων. Η ακτοπλοϊκή γραμμή για Χίο Πειραιά εξυπηρετείται και από ταχύπλοα σκάφη με μέσο χρόνο ταξιδιού 8 ώρες.

Αεροπορική σύνδεση. Η Λέσβος συνδέεται αεροπορικώς καθημερινά με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (διάρκεια πτήσης 45 λεπτά περίπου), ενώ τακτικά δρομολόγια γίνονται και προς Λήμνο, Χίο, Σάμο και Ρόδο και δύο φορές την εβδομάδα προς Κρήτη.