Μεγάλη προβολή του Γεωπάρκου Λέσβου ως Εναλλακτικός Τουριστικός Προορισμός  στην Πολωνία

«Rural regeneration through systemic heritage-led strategies – RURITAGE»
HORIZON 2020 PROGRAMME

Σημαντικές δυνατότητες για την προβολή της Λέσβου, του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της καθώς και των δυνατοτήτων που προσφέρονται για την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων στη φύση, προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Ελληνικός Εναλλακτικός Τουρισμός στη Βαρσοβία 2019».

Η εκδήλωση «Ελληνικός Εναλλακτικός Τουρισμός στη Βαρσοβία 2019» πραγματοποιήθηκε στoν πολυχώρο Forteca Kregliccy στη Βαρσοβία την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 και οργανώθηκε από την TourismToday M. E.Π.Ε. σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνο-Πολωνικού Εμπορίου και Επενδύσεων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλοί Πολωνοί Τουριστικοί Πράκτροες και Tour Operators, καθώς και Πολωνοί Επιχειρηματίες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα εναλλακτικά τουριστικά προϊόντα της χώρας μας.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Στην εκδήλωση Workshop Greek Alternative Tourism in Warsaw 2019, υλοποιήθηκαν οι ακόλουθες δράσεις προβολής:

  • Β2Β συναντήσεις με εξειδικευμένους πράκτορες της πολωνικής αγοράς. Την οργάνωση των συναντήσεων είχε επιμεληθεί πολωνική εταιρία PR, η οποία πραγματοποίησε την πρόσκληση των πρακτόρων και των τοπικών media ενώ, επίσης, υλοποίησε το πρόγραμμα των επιχειρηματικών συναντήσεων.
  • Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης σε ειδικές οθόνες προβάλλονταν εικόνες από τη Λέσβο και το Απολιθωμένο Δάσος ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε διανομή έντυπου υλικού.
  • Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πραγματοποιήθηκε ομιλίες από τους εκπροσώπους του ΕΟΤ, του τιμώμενου ελληνικού προορισμού και των συμμετεχουσών περιφερειών.

Στόχος είναι η πρωτοποριακή αυτή εκδήλωση να αποτελέσει θεσμό λόγω της διασφαλισμένης αποτελεσματικότητάς της, συμβάλλοντας στη δυναμική προβολή της Λέσβου ως Εναλλακτικού Τουριστικού Προορισμού.

Η δράση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.