ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου</br>Εντυπωσίασαν οι δημιουργίες του  Συνεταιρισμού Γυναικών Σκαλοχωρίου

Παρασκευή 3 Αυγούστου
Γευσιγνωσία από τον Συνεταιρισμό Γυναικών Άγρας

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα πλαίσια της Γιορτής Αγροτουρισμού 2018.

Την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 οι γυναίκες του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Σκαλοχωρίου ετοίμασαν και πρόσφεραν σε όλους του επισκέπτες του Μουσείου παραδοσιακά αμυγδαλωτά που πλάθονταν επί τόπου με εντυπωσιακά σχέδια καθώς και παραδοσιακά γλυκά κουταλιού και πεντανόστιμα κουλουράκια.

Όλοι οι επισκέπτες που συμμετείχαν σε αυτή τη μοναδική γιορτή γεύσης βίωσαν μοναδικές γευστικές εμπειρίες αλλά και γνώρισαν τον τρόπο παρασκευής των αμυγδαλωτών και των παραδοσιακών ζυμαρικών, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν  ένα ζωντανό εργαστήρι παρασκευής παραδοσιακών γεύσεων της Λέσβου. Παράλληλα, οι γυναίκες του Συνεταιρισμού Σκαλοχωρίου ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τη σημασία των αμυγδαλωτών ή «γεμάτα», τις μικρές αυτές λευκές μπουκιές ζυμωμένης ζάχαρης με αμύγδαλο και ανθόνερο, τα οποία υπήρξαν εκτός από κλασικά κεράσματα και το αναπόσπαστο γλυκό των αρραβώνων και των γάμων.

Οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας θα συνεχιστούν την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 και ώρα 12:00-14:00 με τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Άγρας «ΤΑ ΛΕΥΚΑ».

Πληροφορίες: Τηλέφωνο 2253054434, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.