ΘΕΡΙΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA<br>ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 & 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου</br>ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ LAND ART – Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΓΗΣ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καλεί όλους τους μικρούς του φίλους να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία συμμετέχοντας το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Σεπτεμβρίου στα εκπαιδευτικά του προγράμματα «Τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους» και «Land Art – Η τέχνη της γης».

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από τα ευρήματα της παλαιοντολογικής έρευνας στη Λέσβο και εισάγει τα παιδιά με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο στον κόσμο των ζώων του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο νέο του εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Land Art – Η τέχνη της γης».

Η Land Art ή αλλιώς τέχνη της γης είναι ένα καλλιτεχνικό κίνημα που ξεκίνησε από την Αμερική το 1968 και αφορά τη δημιουργία στη φύση, όπου γη και τέχνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Το καλλιτεχνικό έργο εμπνέεται από τη φύση και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της, συμβάλλοντας στη διατήρηση της αρμονίας της. Δημιουργείται κυρίως με φυσικά υλικά και μετά τη δημιουργία του αφήνεται στις καιρικές συνθήκες, φθείρεται και καταλήγει να καταστραφεί από την ίδια τη φύση. Η μόνη μορφή με την οποία αυτά τα έργα μπορούν να μείνουν στο χρόνο είναι μέσω της φωτογράφισής τους ή της καταγραφής τους σε βίντεο.

Η Land Art προωθεί την οικολογική συνείδηση και τονίζει τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Μέσα από την ενασχόληση με την τέχνη της γης, οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στη γη, να εξερευνήσουν το φυσικό περιβάλλον γύρω τους, να το γνωρίσουν, να εμπνευστούν από αυτό και να δημιουργήσουν μέσα σ’αυτό, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση τους με τη φύση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Καλωσόρισμα στο Μουσείο και εισαγωγή στο πρόγραμμα
  • Εισαγωγή στη Land Art και προβολή αντίστοιχων καλλιτεχνικών έργων
  • Συζήτηση για την οικολογική πτυχή της Land Art και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση
  • Περιήγηση στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου και γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον
  • Καλλιτεχνική δημιουργία με φυσικά στοιχεία του Λεσβιακού περιβάλλοντος, όπως φύλλα, κλαδιά, χώμα, πέτρες
  • Φωτογράφιση των καλλιτεχνικών έργων και επιστροφή των φυσικών υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στο φυσικό περιβάλλον

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου «Τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους» και «Land Art – Η τέχνη της γης» απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών (ελάχιστος αριθμός παιδιών: 5). Το κόστος συμμετοχής είναι 5€/παιδί.

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του Covid-19!

Για περισσότερες πληροφορίες και για κράτηση θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22530 54434.