ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ» Με την ΥΡΩ ΜΑΝΕ</br>στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Μια παράσταση απολογία και εξομολόγηση μαζί, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο αμφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 21.00.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Πολιτισμού Αθλητισμού & Τουρισμού Νήσου Λέσβου με με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Μια παράσταση απολογία και εξομολόγηση μαζί. Μια γυναίκα η Ερασμία χήρα μεγαλώνει τη μοναχοκόρη της εγκλωβισμένη σε ένα περίπτερο και στα χρηστά ήθη της επαρχιακής κοινωνίας που ζει. Δεν επιτρέπεται να επιθυμήσει να ερωτευτεί εν τέλει να ζήσει. Το τριχωτό της παρειάς της υποδηλώνει τη θέρμη της αλλά για την πολίχνη όπου ζει μια χήρα είναι απλώς μια μεταχειρισμένη χωρίς δικαιώματα. Το κακό όμως δεν αργεί να γίνει. Ο πειρασμός είναι ο γαμπρός της. Ακούει στο όνομα Αργύρης ,είναι κοντός αλλά προσοντούχος. Και η Ερασμία πως να πάει κόντρα στη λίμπιντο. Επιθυμεί το απαγορευμένο. Και όταν τολμά να το προκαλέσει η τιμωρία είναι άμεση και καταστροφική.

Στο ρόλο της Ερασμίας η Υρώ Μανέ

Η θεατρική διασκευή είναι των Εμμανουέλλα Αλεξίου- Γιώργου Καραμίχου, ενώ η σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου. Βοηθός Σκηνοθέτη είναι η Βιργινία Κυπριώτη και στη φωτογραφία η Μαντώ Βασίλη.

Ο σχεδιασμός φωτισμών του Μιχάλη Μπούρη, τα σκηνικά της Χριστίνας Κωστέα, τα κοστούμια της Έλενας Παπανικολάου, ενώ η μουσική επιμέλεια του Γιώργου Νανούρη και το τραγούδι παράστασης είναι του Κώστα Λειβαδά.

Το τραγούδι ερμηνεύει η Υρώ Μανέ

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα κατά του κορωνοιού.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020 «Λισβουπλανέματα» του Συνδέσμου Πολιτισμού Αθλητισμού & Τουρισμού Νήσου Λέσβου.