ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΝΗΣΙΩΠΗΣ  ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ | Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

«Rural regeneration through systemic heritage-led strategies – RURITAGE»
HORIZON 2020 PROGRAMME

Σε μια ρομαντική απογευματινή περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης οργάνωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική προβολή για τη δημιουργία και ανάδειξη του Θαλάσσιου Πάρκου Νησιώπης, τις εντυπωσιακές απολιθωματοφόρες θέσεις, τα σύγχρονα χερσαία και θαλάσσια οικοσυστήματα αλλά και τις εντυπωσιακές ακτές της Νησιώπης.

Ακολούθησε μετάβαση στο Λιμάνι Σιγρίου και αναχώρηση με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα «ΝΗΣΙΩΠΗ» για μια θαλασσινή διαδρομή και παρατήρηση της πλούσιας θαλάσσιας ζωής του Κόλπου Σιγρίου. Η διαδρομή μέσα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου συνεχίστηκε στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου Νησιώπης, ανάμεσα στα εντυπωσιακά απολιθωμένα δένδρα των ακτών της νησίδας, την «Απολιθωμένη», όπου τα κύματα και οι άνεμοι αγκαλιάζουν τα χιλιάδες σπαράγματα των πέτρινων κορμών αλλά και τον μεγαλύτερο κατακείμενο απολιθωμένο κορμό δέντρου στη Νησίδα Νησιώπη.

Καθώς ο ήλιος έδυε, τα εντυπωσιακά απολιθώματα αλλά και η θαλασσινή διαδρομή γύρω από τη Νησιώπη χάρισαν στους επισκέπτες της μια πρωτόγνωρη εμπειρία, μια περιπέτεια στο άγνωστο θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου αλλά και μια συναρπαστική επαφή με το ηφαιστειακό παράκτιο τοπίο, το υποθαλάσσιο ανάγλυφο και τις αινιγματικές γεωμορφές του Πάρκου.

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2253054434, www.lesvosmuseum.gr.

Η δράση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.