ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΙΓΡΙΟΥ & ΠΛΑΚΑΣ<br>Νέα εκθέματα και μοναδικά ευρήματα από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου εκτίθενται για πρώτη φορά<br>Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ανοίγει ξανά για το κοινό του μαζί με όλα τα Μουσεία της Ελλάδας την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021.  Για την ασφαλή επιστροφή στη λειτουργία του Μουσείου , έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την  τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της δημόσιας υγείας και είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας για όλους τους επισκέπτες.

Παράλληλα, επαναλειτουργούν τα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου και Πλάκας. Τα δύο Πάρκα παρουσιάζουν ιδιαίτερο  ενδιαφέρον καθώς  εκτός από τα μοναδικά απολιθωμένα δένδρα που απολιθώθηκαν πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια αποτελεί ένα εξαιρετικό βιότοπο ορχεοειδών και ορνιθοπανίδας!

Τώρα στο δεύτερο κύμα της ανοιξιάτικης ανθοφορίας κυριαρχεί η anakamptis sancta και το πάρκο μοιάζει με ένα ατέλειωτο λιβάδι με ροζ και λευκές ορχιδέες που αποτελούν ένα όμορφο φυτό που συναντάται στην Ανατολική Μεσόγειο και έχει πάρει  το όνομα του από την παρουσία του στους Αγίους Τόπους.

Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα νέα ευρήματα που εκτίθενται στο Μουσείο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επανέκθεσης του μόνιμου εκθεσιακού χώρου αφιερωμένου στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου.

Πρόκειται για ευρήματα που προέρχονται από τις πρόσφατες ανασκαφές του Μουσείου και για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο κοινό.

Παράλληλα, οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να επισκεφτούν τη μόνιμη εκθέση «Γεωιστορική εξέλιξη του Αιγαίου», να παρακολουθήσουν την επιστημονική ενημέρωση και παρουσίαση πολυμέσων..

Το Μουσείο στα πλαίσια της προσπάθειας καλύτερης εξυπηρέτησης των επισκεπτών του και των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του COVID-19, προσφέρει τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία του Μουσείου που δίνει τη δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων πριν την επίσκεψη στο Μουσείο και τα Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους αποφεύγοντας έτσι την αναμονή και τον συνωστισμό στο εκδοτήριο.

Η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι  μια εξαιρετικά εύκολη διαδικασία που μπορεί να γίνει είτε από υπολογιστή ή κινητό κλπ. Οι επισκέπτες απλά μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Μουσείου www.lesvosmusum.gr.

Το Μουσείο θα ανοίξει εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας και την ασφαλή περιήγηση του κοινού σε όλους του χώρους του καθώς και τα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους.

Το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και των Πάρκων Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου και Πλάκας διαμορφώνεται ως εξής:

Καθημερινά (Τρίτη– Κυριακή): 9.00 έως 16.00 (Δευτέρα κλειστά).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν:

  • Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
    Σίγρι Λέσβου 81103  •   Τηλ.- FAX: 2253054434