Επίσκεψη δημοσιογράφων  από την Ιταλία και την Τουρκία στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης

Καθημερινά δρομολόγια στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης
με ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα

Εντυπωσιασμένοι από τη γνωριμία τους με το θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου δήλωσαν ομάδες δημοσιογράφων από την Ιταλία και την Τουρκία, οι οποίοι βρέθηκαν στη Λέσβο στο πλαίσιο τουριστικής προβολής της Λέσβου που οργάνωσε η Διεύθυνση Τουρισμού – Τμήμα Τουρισμού ΠΕ Λέσβου.

Οι δημοσιογράφοι με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου περιηγήθηκαν αρχικά στη θαλάσσια περιοχή του Πάρκου της Νησιώπης, ακολουθώντας τις θαλάσσιες διαδρομές που έχει σχεδιάσει το Μουσείο και γνώρισαν τους εντυπωσιακούς παράκτιους γεωτόπους και το θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους αλλά και την πλούσια βενθική χλωρίδα και πανίδα.

kormos_bgΣτη συνέχεια περιηγήθηκαν μέσα από τις ειδικά διαμορφωμένες περιπατητικές διαδρομές που έχει δημιουργήσει το Μουσείο στις 44 εντυπωσιακές απολιθωματοφόρες θέσεις και γνώρισαν το μοναδικής αξίας χερσαίο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης επισκέφτηκαν τις εμφανίσεις απολιθωμένων δένδρων της οικογένειας των Ταξοδιείδων και το εντυπωσιακότατο εύρημα ενός γιγαντιαίου κορμού δένδρου με μήκος 17,20 μέτρα αλλά και τους μοναδικούς κατακείμενους και ιστάμενους κορμούς δέντρων που έχουν έρθει στο φως από τις ανασκαφικές εργασίες που πραγματοποίησε στη Νησιώπη το Μουσείο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στο χερσαίο τμήμα της Νησιώπης ενημερώθηκαν παράλληλα για τις εργασίες συντήρησης, προστασίας και ανάδειξης των απολιθωμάτων που υλοποιήθηκαν από το Μουσείο.

Οι ομάδες των δημοσιογράφων από την Ιταλία και την Τουρκία στο τέλος της επίσκεψής τους στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης αναφέρθηκαν στις θετικές εντυπώσεις τους για την άριστη ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης αλλά και στις άριστες υπηρεσίες που προσφέρει το Μουσείο για τη γνωριμία τον επισκεπτών και ειδικά για τη δυνατότητα που προσφέρει για περιήγηση με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα στο θαλάσσιο τμήμα του Πάρκου.

Καθημερινά δρομολόγια στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης

Καθημερινά πραγματοποιούνται επισκέψεις στο χερσαίο και το θαλάσσιο τμήμα του Θαλάσσιου Πάρκου Νησιώπης με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η επίσκεψη στο Πάρκο Νησιώπης ξεκινάει με επιστημονική ενημέρωση όλων των επισκεπτών στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι. Στη συνέχεια οι επισκέπτες με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα επισκέπτονται το θαλάσσιο και το χερσαίο χώρο του Πάρκου.

entiposiaka_apolithomata_bgΟι οργανωμένες επισκέψεις στο θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης πραγματοποιούνται καθημερινά από το λιμάνι του Σιγρίου μετά από κράτηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434.

Ωράριο λειτουργίας Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου:
Καθημερινά Δευτέρα – Κυριακή 9:30 – 17:30.

Η επίσκεψη στο Πάρκο Νησιώπης θα πραγματοποιείται εφόσον οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν τη μετάβαση με το σκάφος με γυάλινο πάτο και με ελάχιστο αριθμό συμμετοχών 10 άτομα.