Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Μυτιλήνη  στην περιοδική έκθεση   «ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ»

Καθημερινά Τρίτη έως Παρασκευή, ώρες 11:00 – 13:00

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να συμμετάσχουν στο πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται στη Μυτιλήνη στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Λέσβου, όπου φιλοξενείται η ομώνυμη έκθεση του Μουσείου. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και πραγματοποιείται καθημερινά από Τρίτη έως Παρασκευή και ώρες 11:00 – 13:00.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι τα παιδιά να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες, να ζήσουν δημιουργικές στιγμές, να χαρούν, να διασκεδάσουν αλλά και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Μέσα από δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διαδραστικές παρουσιάσεις και παιχνίδια μεταφέρονται νοερά στους υπαίθριους χώρους του εργοταξίου κατά τη διάρκεια διάνοιξης του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, τους χώρους των ανασκαφών, της έρευνας και τους υπαίθριους και εργαστηριακούς χώρους των συντηρήσεων απολιθωμάτων.

Γνωρίζουν τα νέα και μεγάλης επιστημονικής αξίας ευρήματα που ήρθαν στο φως. Γνωρίζουν τμήματα απολιθωμένων κορμών κωνοφόρων και αγγειόσπερμων δέντρων, όπως πεύκα, βαλανιδιές, σεκόιες, φοίνικες, κυπαρισσίδες, ηφαιστειακούς ορίζοντες πλούσιους σε μεγάλης ποικιλίας ειδών φύλλα, όπως δάφνες, κανέλλες, καρυδιές τα οποία μαρτυρούν την ύπαρξη εκτεταμένων υποτροπικών δασών αλλά και δίνουν πληροφορίες για το κλίματος. Παράλληλα, γνωρίζουν τον τρόπο δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τα είδη των φυτών που ζούσαν στα υποτροπικά δάση του Αιγαίου πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια αλλά και το φαινόμενο της ηφαιστειότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες οι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 2251047033, email: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.