Γνωρίζετε ότι πολύ εύκολα μπορείτε να αποξηράνετε διαφόρων ειδών φυτά ή τα αγαπημένα σας λουλούδια;

Βγείτε μια βόλτα στο πιο κόντινο πάρκο ή πραγματοποιήστε μια εκδρομή στη φύση. Παρατηρήστε προσεκτικά τα φυτά που σας περιβάλλουν. Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να τα διατηρήσετε και να τα πάρετε μαζί σας;

Μάθετε πώς μπορούμε να μαζέψουμε φυτά σεβόμενοι το περιβάλλον τους και πώς μπορούμε να τα αποξηράνουμε για να ξεκινήσουμε τη δική μας συλλογή φυτών.

Ακολουθήστε λίγα απλά βήματα και δημιουργήστε το δικό σας Φυτολόγιο για να φυλάξετε και να προστατέψετε τη συλλογή σας.

Μελετήστε τη βιοποικιλότητα των φυτών του Γεωπάρκου Λέσβου με την Εκπαιδετυτική Δραστηριότητα  ΜΙΚΡΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΤΟΥΝ ΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟΝ «ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ». Όταν θα επισκεφτείτε το Γεωπάρκο Λέσβου, θα είστε σε θέση να αναγνωρίζετε τα διάφορα είδη φυτών που ευδοκιμούν στο νησί και να τα προσθέσετε στη συλλογή σας. Γεμίστε το φυτολόγιό σας με μωβ, μπλε, κίτρινα, ροζ, κόκκινα, λευκά, πράσινα χρώματα και συγκροτήστε μια συλλογή αφιερώμενη στα φυτά της Λέσβου.

Ανακαλύψτε ακόμη πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας καλλιτεχνικές κορνίζες με τα λουλούδια που αποξηράνατε, για να διακοσμήσετε το δωμάτιό σας ή να τις δωρίσετε στους φίλους και την οικογένειά σας. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε τις δικές σας καλλιτεχνικές συνθέσεις!

Θα χαρούμε να μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες από τις δημιουργίες σας. Μπορείτε να τις στείλετε μαζί με το μικρό σας όνομα, την ηλικία σας και την έγκριση των γονιών σας στο e-mail του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου (lesvospf@otenet.gr) και το Μουσείο θα τις προβάλει ηλεκτρονικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ

Πώς μπορούμε να αποξηράνουμε φυτά και να δημιουργήσουμε τη δικιά μας συλλογή;

Δημιουργήστε το δικό σας Φυτολόγιο!

Δημιουργήστε Κορνίζες με αποξηραμένα λουλούδια!