Ας εξερευνήσουμε τη φύση!

Γνωρίστε πώς παρατηρούμε τη φύση γύρω μας και γίνετε οι καλύτεροι Μικροί Εξερευνητές της φυσικής μας κληρονομιάς.

Το Γεωπάρκο Λέσβου αποτελεί μοναδικό προορισμό εξερεύνησης της φυσικής μας κληρονομιάς, καθώς διαθέτει ιδιαίτερο πλούτο γεωλογικών μνημείων, τοπίων φυσικού κάλλους και οικοτόπων. Μάλιστα, στο δυτικό τμήμα του νησιού δεσπόζει το Απολιθωμένο Δάσος, το οποίο έχει κηρυχτεί “Διατηρητέο μνημείο της φύσης”.

Πώς μπορούμε να εξερευνήσουμε το Γεωπάρκο Λέσβου, αλλά και γενικότερα τη φύση γύρω μας;

Τι χρειαζόμαστε για να γίνουμε σωστοί Εξερευνητές;

Μα φυσικά κιάλια για να μπορούμε να βλέπουμε μακριά και να εστιάζουμε σε λεπτομέρειες και ένα ημερολόγιο για να καταγράφουμε όλες μας τις παρατηρήσεις.

Κατεβάστε τις Εκπαιδευτικές Καρτέλες, ακολουθήστε τις απλές οδηγίες και δημιουργήστε τα δικά σας κιάλια και το δικό σας ημερολόγιο της φύσης.

Μέχρι να επισκεφτείτε το Γεωπάρκο Λέσβου, μπορείτε να ξεκινήσετε τις εξερευνήσεις ακόμα και από το σπίτι σας, έξω από το παράθυρό σας, στο μπλακόνι ή στην αυλή σας, ή να βγείτε μια βόλτα στο πιο κοντινό πάρκο. Η φύση βρίσκεται παντού γύρω μας! Σημειώστε τις παρατηρήσεις και τις σκέψεις σας στο ημερολόγιό σας, όπως ακριβώς οι επιστήμονες. Μπορείτε να συμπεριλάβετε και σκίτσα, ζωγραφιές, κολάζ, χειροτεχνίες, δείγματα φυτών.

Πριν ξεκινήσετε την εξερεύνησή σας, διαβάστε προσεκτικά τις
Οδηγίες Παρατήρησης για Μικρούς Εξερευνητές.

Τώρα είστε πανέτοιμοι να εξερευνήσετε και το Γεωπάρκο Λέσβου! Επισκεφτείτε μια περιοχή του Γεωπάρκου και ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε τους φυσικούς θησαυρούς του. Μην ξεχάσετε τα κιάλια και το ημερολόγιό σας!

Καταγράψτε την εξερεύνησή σας στο ημερολόγιο. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις και απορίες, επικοινωνήστε με το μουσείο και ένας ειδικός επιστήμονας θα σας απαντήσει.

Θα χαρούμε να μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες από τις δημιουργίες σας. Μπορείτε να τις στείλετε μαζί με το μικρό σας όνομα, την ηλικία σας και την έγκριση των γονιών σας στο e-mail του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου (lesvospf@otenet.gr) και το Μουσείο θα τις προβάλλει ηλεκτρονικά.

Καλή εξερεύνηση!

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ

Δημιουργήστε τα δικά σας Κιάλια!

Δημιουργήστε το δικό σας Ημερολόγιο της Φύσης!