Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ διοργανώνουν ειδική ημερίδα για εκπαιδευτικούς στην Αθήνα στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 στις 17.00 με θέμα «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας – Κύπρου και Βιώσιμη Ανάπτυξη».
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιασθούν στους εκπαιδευτικούς και στα σχολεία που έχουν αναπτύξει δραστηριότητες σε θέματα βιωσιμότητας, οι δυνατότητες συνεισφοράς των περιοχών που έχουν αναγνωρισθεί ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα και την Κύπρο στους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.
Η Ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης, προώθησης και προβολής της συμμετοχής της Ελλάδας στο νέο Διεθνές Πρόγραμμα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO.
Παράλληλα με την εκδήλωση λειτουργεί επίσης η περιοδική έκθεση ΜΝΗΜΕΣ ΓΑΙΑΣ Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας – Κύπρου στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Oκτώβριος 2018 – Μάιος 2019) κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές
Δηλώστε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://goo.gl/forms/ZmtFqMNXbOiAjyQh2
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 
16 Ιανουαρίου 2019, 17.00
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Ευγενίδου, Αθήνα
17:00 – 17:30 | Προσέλευση και Εγγραφές |
17.30 – 18.30 | Έναρξη – Χαιρετισμοί
κα. Αικατερίνη Τζιτζικώστα
|
18:30 – 21.00
|
· Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, Νεολαία και Εκπαίδευση
Δημήτρης Φατούρος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας για Ελλάδα και Κύπρο Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC)
Νικόλαος Ζούρος, Καθηγητής Πανεπιστήμιου Αιγαίου Πρόεδρος Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων. · Γεωλογική κληρονομιά και Εκπαιδευτικές δράσεις σχολείων Ασημίνα Αντωναράκου, Καθηγήτρια Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος ΕΓΕ
Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου – Εκπαίδευση για την Αειφορία.
Βέρα Δηλάρη, Εθνική Συντονίστρια Δικτύου Σχολείων ASPnet – UNESCO, Key Partner GAP UNESCO Ερωτήσεις – Συζήτηση |