Εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας</br>Το Μέλι στο Απολιθωμένο Δάσος

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, στις 12:00

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σας προσκαλεί σε μια μοναδική εμπειρία λεσβιακής γευσιγνωσίας  μελιού  από το Απολιθωμένο Δάσος στο Σίγρι του Αντώνη Γεωργίου, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 – 14:00  στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

Η εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2023 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Μέσα από τις εκδηλώσεις υπογραμμίζεται η σχέση του τόπου, των πετρωμάτων, των εδαφών και της βιοποικιλότητας  με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της Λεσβιακής γης.

Την ημέρα της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μοναδικές γεύσεις του μελιού «Το μέλι στο Απολιθωμένο Δάσος, Σίγρι Λέσβου» από βότανα όπως η άγρια λεβάντα, η άγρια ρίγανη, τα σπαράγγια, η λυγαριά, το αγριομάραθο, τα αγριοτρίφυλλα και πολλά ακόμα αγριολούλουδα, όπως και θυμαρίσιο μέλι που παράγεται από τις μέλισσες του Σιγρίου και τις ευρύτερης περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση γευσιγνωσίας και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2023 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: lesvospf@otenet.gr