Εκδήλωση Κοπής Βασιλόπιτας  & Απολογισμού Δράσεων Μουσείου Φυσικής Ιστορίας  Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Σίγρι, Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, ώρα 12:00

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος απολογισμός των δραστηριοτήτων του Μουσείου για τη χρονιά που πέρασε καθώς και των έργων που πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο, στα υπαίθρια Πάρκα και την ευρύτερη προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους.

Θα παρουσιαστούν οι δράσεις του Μουσείου για προβολή του Απολιθωμένου Δάσους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τις μεγάλες περιοδικές εκθέσεις που οργανώθηκαν στο Σικάγο, τη Μόσχα, την Αθήνα και τη Μυτιλήνη καθώς και στα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων του Μουσείου που συνέβαλαν θετικά στην ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους.

Το 2016 αναδεικνύεται μέσα από τον απολογισμό ως μια ιδιαίτερα γόνιμη και παραγωγική χρονιά για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Το Μουσείο, συνέχισε με θετικά αποτελέσματα τη μουσειακή του λειτουργία που το αναδεικνύει σε σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό φορέα, πόλο έλξης και μοχλό ανάπτυξης για τη Λέσβο.

Ειδική αναφορά θα γίνει στη θετική επαναξιολόγηση του Γεωπάρκου Λέσβου-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO για το χρονικό διάστημα 2017-2020 ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Μουσείου στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO και του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα τιμηθούν σχολικές μονάδες της Λέσβου οι οποίες συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου.

Θα απονεμηθεί επίσης τιμητική πλακέτα στο Επιμελητήριο Λέσβου για τις δράσεις συνεργασίας για το 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα τηλέφωνα 2251047033, 2253054434 Ε-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ