Εκδήλωση: Διάλεξη & Παρουσίαση  Καθηγητών της Ακαδημίας Επιστημών της Κίνας</br>ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΑ ΔΑΣΗ: ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΓΗ  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Εκδήλωση: Διάλεξη & Παρουσίαση με θέμα «ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΑ ΔΑΣΗ: ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΓΗ – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 και ώρα 19:30 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι.

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι:

  • ο Καθηγητής Qun Yang, Πρόεδρος της Εταιρείας Παλαιοντολογίας της Κίνας, Διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογίας και Παλαιοντολογία Nanjing της Κινέζικης Ακαδημίας Επιστημών,
  • ο Καθηγητής Yongdong Wang, Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Παλαιοντολογίας της Κίνας, Αναπλ. Διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογίας και Παλαιοντολογία Nanjing της Κινέζικης Ακαδημίας Επιστημών

Συντονίζει ο Καθηγητής  Νίκος Ζούρος του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα και θα υπάρχει μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης θα παρουσιαστούν τα νεότερα αποτελέσματα της έρευνας για τη σημασία των απολιθωμένων δασών που έχουν ανακαλυφθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κίνα. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα για την κατανόηση της εξέλιξης της ζωής πάνω στον πλανήτη μας αλλά και τη συνεργασία μεταξύ των ερευνητικών ομάδων του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με τις αντίστοιχες ερευνητικές ομάδες της Κινέζικης Ακαδημίας Επιστημών και του Πανεπιστημίου Nanjing.

Οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκπληκτικής ομορφιάς και μοναδικά απολιθωμένα δάση που διηγούνται εκπληκτικές ιστορίες για το παρελθόν και το μέλλον της γης.

Η ιστορία της γης καταγράφεται στα απολιθώματα, ζωντανούς οργανισμούς που υπήρχαν στη γη μας εκατομμύρια χρόνια πριν την εμφάνιση του ανθρώπου και αποτελούν μοναδικά τεκμήρια για τη γεωιστορική εξέλιξή της. Οι παλαιοντολόγοι, γνωρίζοντας τις συνθήκες ζωής των οργανισμών αυτών, αποκαλύπτουν την ιστορία της γης και μας βοηθούν να ανακαλύψουμε το μέλλον του πλανήτη μας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2253054434, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.