Εκδήλωση γευσιγνωσίας ορεινού ελαιολάδου ROGADA στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Μία μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας ελαιολάδου βίωσαν το Σάββατο 26 Αυγούστου οι επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με την οικογενειακή επιχείρηση ελαιολάδου ROGADA, από τους ορεινούς όγκους του Αμπελικού στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

Η εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2023 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο κ. Νικόλαος Κιντάκας, μέλος της 11μελούς οικογένειας αναφέρθηκε στην ιστορία της καλλιέργειας βιολογικών ελαιώνων της οικογένειας για περισσότερο από 100έτη στα ορεινά εδάφη του Αμπελικού, όπου η καθαρά φυσική φροντίδα των ελαιώνων, χωρίς ίχνη χημικών και σε συνδυασμό με τα σχιστολιθικά πετρώματα  σε υψόμετρο των 450 μέτρων ευθύνεται για την πικάντικη και φρουτώδη γεύση του ελαιολάδου.

Αναφορά έγινε επίσης στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις θεραπευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου, που παράγεται στα βιολογικά αγροκτήματα της οικογένειας καθώς και την σημαντική πιστοποίηση ισχυρισμού υγείας χάρη στο πλήθος πολυφαινολών, υψηλότερα κατά τρεις φορές πάνω από τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι συμμετέχοντες επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό είχαν την ευκαιρία δοκιμής διαφόρων του εξαιρετικά παρθένου βιολογικού ελαιολάδου και  του premium ελαιολάδου «Υπερ Υγείας», νιώθοντας στο στόμα και στο λαιμό τους τα αρώματα από το λάδι και την πικάντικη γεύση του φαρμακευτικού ελαιολάδου.