ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ  Το Πανεπιστήμιο Γεωπιστημών του Πεκίνου  γνώρισε τη γαστρονομία της Λέσβου | Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

«Rural regeneration through systemic heritage-led strategies – RURITAGE»
HORIZON 2020 PROGRAMME

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση γνωριμίας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου με τη γαστρονομιά της Λέσβου την Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Οι φοιτητές και οι καθηγητές τους είχαν  την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικές διαφορετικές γεύσεις που φτιάχνουν με πολύ μεράκι, με ντόπιες πρώτες ύλες και παραδοσιακές συνταγές οι Γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί της Λέσβου.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη των φοιτητών πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου.

Οι φοιτητές, πραγματοποίησαν την ετήσια άσκηση υπαίθρου από 18 έως 24 Αυγούστου 2019 και συνοδεύονταν από τον Κοσμήτορα της Σχολής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου Καθηγητή Genhou Wang, τον Καθηγητή Zhang Jianping. Από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συντονιστής της εκπαιδευτικής άσκησης ήταν ο Καθηγητής Νίκος Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Βασικός σκοπός της φετινής εκπαιδευτικής άσκησης των φοιτητών ήταν η γνωριμία με την γεωλογική δομή και εξέλιξη της Λέσβου και η σχέση της με τη γαστρονομία της Λέσβου, τα γεωλογικά μνημεία του Γεωπάρκου Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος, τους τρόπους καταγραφής, προστασίας και ανάδειξής τους καθώς και των μεθόδων συντήρησης και διαχείρισής τους. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για το νέο πρόγραμμα της UNESCO «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO», για θέματα ανάπτυξης γεω-δραστηριοτήτων σε περιοχές γεωπάρκων και ερμηνείας της φυσικής κληρονομιάς.

Η δράση υποστηρίχθηκε από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.