Αθλητικές Δράσεις στο Γεωπάρκο Λέσβου  3o ERESSOS LAVA WKND  TRAIL RUN & MTB   Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αθλητικές δράσεις  στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου | 21 & 22 Σεπτεμβρίου 2019

«Rural regeneration through systemic heritage-led strategies – RURITAGE»
HORIZON 2020 PROGRAMME

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Σεπτεμβρίου 2019 οι αθλητικές δράσεις 3o ERESSOS LAVA WKND TRAIL RUN & MTB, οι οποίες οργανώθηκαν από τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους και την ηφαιστειογενή περιοχή της Ερεσού.

Οι αγώνες ξεκίνησαν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι με τον αγώνα ανώμαλου δρόμου Eressos LAVA TrailRun. Σε ειδική πύλη που στήθηκε έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους οι αθλητές, μέσα από μια ιδιαίτερης ομορφιάς διαδρομή κάτω από το νυχτερινό ουρανό, διέσχισαν την μοναδικής ομορφιάς προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το ηφαιστειογενές τοπίο της δυτικής Λέσβου, και τερμάτισαν στη Σκάλα Ερεσού.

Το 3ο Eressos LAVA WKND TrailRun+MTB στο ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της  Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και της ΕΤΑΛ Α.Ε. Οι δράσεις υποστηρίχθηκαν από το Δήμο Δυτικής Λέσβου, τη Δημοτική Κοινότητα Ερεσού, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, τον Σύλλογο Δρομέων Λέσβου «Lesvos Runners» και τον Πεζοπορικό Σύλλογο Λέσβου «Ορειάς», την Ελληνική Αστυνομία.

Η τεχνική υποστήριξη των αγώνων πραγματοποιήθηκε από την «LESVOS RIDE».

Η δράση υποστηρίχθηκε από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.