Αθλητικές δράσεις στη  Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO </br>ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΩΤΙΑ-CALDERA RUN ANEMOTIA 2020

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ορεινού τρεξίματος στην περιοχή του μεγάλου ηφαιστείου της Ανεμώτιας CALDERA RUN ANEMOTIA το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020.

Οι αγώνες οργανώθηκαν με από το Δήμο Δυτικής Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με την υποστήριξη του Συλλόγου Lesvos Runners, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και πολλών εθελοντών.

Η τεχνική υποστήριξη των αγώνων γίνεται από την «LESVOS RIDE».

Ο αγώνας περιλάμβανε διαδρομές εμπνευσμένες από το σπάνιο Ροδόδεντρο της Λέσβου και τα ηφαιστειακά μνημεία της Ανεμώτιας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διασχίσουν παλιά μονοπάτια και να γνωρίσουν τις αθέατες ομορφιές της Λέσβου, τα μοναδικής σπουδαιότητας μνημεία της και το ανεπανάληπτο τοπίο στην ύπαιθρο της Λέσβου, η οποία έχει κηρυχθεί Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Η ευρύτερη περιοχή της Ανεμώτιας, όπου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ορεινού τρεξίματος, θεωρείται ένας ιδιαίτερης γεωλογικής αξίας περιοχή καθώς η παρουσία του μεγάλου ηφαιστείου της Ανεμώτιας, των ηφαιστειακών πετρωμάτων και γεωτόπων αποτελούν μάρτυρες της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας πριν 20 εκατομμύρια χρόνια. Στην περιοχή συναντώνται επίσης σπάνια φυτά όπως το κίτρινο Ροδόδεντρο αλλά και ζώα και πουλιά.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με την τελετή απονομής όπου αναδείχθηκαν οι αθλητές:

  • στην κατηγορία Men πρώτος κατατάχθηκε ο Mohammad Arif
  • στην κατηγορία Women νικήτρια αναδείχθηκε η De Winter Nina
  • στην κατηγορία Jounior αναδείχθηκε πρώτος ο Hahyaa Rezai
  • στους Veteran A πρώτος κατατάχθηκε ο Μανιάτης Γιάννης
  • στους Veteran Β πρώτος κατατάχθηκε ο Μιχαήλ Σηφάκης

Πρώτος στα γενικά αποτελέσματα αναδείχθηκε ο Hahyaa Rezai.

 

Η δράση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.