ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO</br>STIPSI MTB

Ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας STIPSI MTB, ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για τη Λέσβο οργανώνεται αυτό το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 στη Στύψη με ώρα εκκίνησης 18:00. Πρόκειται για τον πρώτο ποδηλατικό αγώνα του κυπέλου Λέσβου “LESVOS RIDE GRAND PRIX MTB 2019”, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Στύψης, στις πλαγιές του μεγάλου ηφαιστείου του Λεπέτυμνου.

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στύψης και υποστηρίζονται από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου και πολλούς κατοίκους της Στύψης και εθελοντές.

Η τεχνική υποστήριξη των αγώνων γίνεται από την «LESVOS RIDE».

Στόχος των διοργανωτών είναι μέσα από τον αγώνα STIPSI MTB να κάνουν γνωστή τη φύση, τον πολιτισμό τα τοπία και τους εντυπωσιακούς γεώτοπους της Λέσβου και μοναδικής ομορφιάς εικόνες της περιοχής της Στύψης να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο προβάλλοντας το νησί και τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά της Λέσβου – Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Οι αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων θα αγωνιστούν στις πλαγιές του ηφαιστείου του Λεπέτυμνου, διανύοντας μια μοναδική διαδρομή μέσα στον οικισμό της Στύψης, ανάμεσα στα στενά δρομάκια και τις ανθοστόλιστες αυλές. Οι έντονες κλίσεις και τα σκαλοπάτια θα προκαλέσουν τους λάτρεις του ΜΤΒ σε ένα κυκλικό αγώνα μίας ώρας και ενός γύρου.

Η δράση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ» με ακρωνύμιο “GEO – IN”, του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, στο πλαίσιο της διοργάνωσης στο Γεωπάρκο Λέσβου Αθλητικών Γεωτουριστικών Δραστηριοτήτων.