ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO & ΤΟΥΣ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ SKALOCHORI MTB 2022

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO και τους υγρότοπους της Δυτικής Λέσβου το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας SKALOCHORI MTB 2022, ο δεύτερος αγώνας του κυπέλλου ορεινής ποδηλασίας Λέσβου “LESVOS GRAND PRIX MTB series 2022”.

Οι αθλητές αγωνίστηκαν δίπλα στους μοναδικής αξίας υγρότοπους της Δυτικής Λέσβου, διέσχισαν τα εντυπωσιακά ηφαιστειακά τοπία του Σκαλοχωρίου, στα οποία δεσπόζει ο μοναδικός ηφαιστειακός δόμος του Προφήτη Ηλία αλλά και τα στενά δρομάκια του χωριού, όπου ανάμεσα από ανθοστόλιστες αυλές, σε παραδοσιακά πλακόστρωτα γεφύρια, σε ανηφορικά και κατηφορικά σκαλοπάτια και έζησαν στιγμές έντασης και ανταγωνισμού στην μία ώρα συν ένα γύρο που διήρκησε ο αγώνας. Ο αγώνας ήταν ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αθέατες ομορφιές του Σκαλοχωρίου και την αξία των υγροτόπων της Δυτικής Λέσβου.

Ο αγώνας οργανώθηκε από την Κοινότητα Σκαλοχωρίου, το Δήμο Δυτικής Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου, τους χορηγούς που βοήθησαν να ολοκληρωθεί η εκδήλωση με την προσφορά τους, τον Κόνσουλα Δημήτρη και τους εθελοντές του χωριού μικρούς και μεγάλους.

Τεχνικός σύμβουλος του αγώνα ήταν το «LESVOS RIDE».

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με την τελετή απονομής, όπου αναδείχθηκαν οι αθλητές:

  • στην κατηγορία των E-BIKES πρώτος αναδείχθηκε ο Ιγνάτιος Καλλιπολίτης.
  • στην κατηγορία WOMEN συμμετείχαν δύο αθλήτριες η Γαβριέλα Βαλσαμάκη και η Αναστασία Χατζέλη.
  • στην κατηγορία JUNIOR πρώτος κατατάχθηκε Χρήστος Μανωλέας.
  • στην κατηγορία των MEN πρώτος κατατάχθηκε ο Δημήτρης Αλεξίου, αθλητής του Πο.Συ.Λέσβου.
  • στην κατηγορία MASTER πρώτος αναδείχθηκε ο Γεώργιος Σαραϊδάρης (Πο.Συ.Λέσβου).
  • στους VETERAN πρώτος κατατάχθηκε ο Λαϊνάς Κώστας (Πο.Συ.Λέσβου).

Η δράση ενισχύθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».