ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO 6th LESVOS ENDURO MTB

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε
η μεγάλη γιορτή του Enduro MTB στην Αγιάσο

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 στην περιοχή της Αγιάσου ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας “6th LESVOS ENDURO MTB“.

Ο αγώνας εντάσσεται στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ENDURO Greek Seiries MTB που πραγματοποιείται σε όλη την Ελλάδα και πρόκειται για τον πρώτο αγώνα του Ελληνικού πρωταθλήματος για το 2022.

Ο αγώνας “6th LESVOS ENDURO MTB” οργανώθηκε από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου (Πο.Συ.Λέσβου) με τη συνδρομή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Μυτιλήνης και το Αναγνωστήριο Αγιάσου με την υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου και πολλών εθελοντών. Η τεχνική υποστήριξη του αγώνα πραγματοποιήθηκε από την «LESVOS RIDE».

Στο αγώνα συμμετείχαν αθλητές από τη Βουλγαρία, την Τουρκία, τη Χίο, Λέρο, Ναύπακτο και πολλά ακόμα μέρη της Ελλάδας. Μεταξύ των συμμετασχόντων περιλαμβάνονταν και δύο πρώην πρωταθλήτριες, η Βάσω Λαζοπούλου και η Veneta Zaharieva από τη Βουλγαρία.

Οι διαδρομές του αγώνα βρίσκονται στον εντυπωσιακό γεώτοπο του Ολύμπου στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι αθλητές διασχίζοντας τα μοναδικής ομορφιάς παραδοσιακά μονοπάτια του Ολύμπου, μέσα από τους καστανιώνες, την καταπράσινη φύση και τους εντυπωσιακούς γεωτόπους της ΛΕΣΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO, τερμάτισαν στην Αγιάσο, από όπου και ξεκίνησαν.

Οι αθλητές ολοκληρώνοντας τους αγώνες “6th LESVOS ENDURO MTB” δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τον φυσικό πλούτο της περιοχής, την οργάνωση της εκδήλωσης και τους ανθρώπους που την υποστήριξαν, τους εθελοντές αλλά και τη γνωριμία τους με το τοπίο και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Αγιάσου.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με την τελετή απονομής, όπου αναδείχθηκαν οι αθλητές:

  • στην κατηγορία MASTERS αναδείχθηκε πρώτος ο Μπάμπης Μαυράκος
  • στην κατηγορία των MEN πρώτος κατατάχθηκε ο Γιάννης Γιαννόγλου
  • στην κατηγορία των MEN Elite πρώτος κατατάχθηκε ο Ελισσαίος Γουβής
  • στην κατηγορία των UNTER-21 πρώτος κατατάχθηκε ο Φίλιππος Λόις
  • στην κατηγορία των E-BIKES νικητής αναδείχθηκε ο Alessio Toninelli
  • στους VETERANS πρώτος κατατάχθηκε ο Μάριος Λουτραγότης και
  • στην κατηγορία WOMEN νικήτρια αναδείχθηκε η Βασιλική Λαζοπούλου.

Η δράση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.

Συνολικά τα αποτελέσματα των αγώνων ανά κατηγορία είναι τα παρακάτω: