ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ</br> ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCOSKALOCHORI MTB

Στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας SKALOCHORI MTB θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 6μ.μ. στην είσοδο του Δημοτικού Σχολείου Σκαλοχωρίου.

Ο αγώνας συνδιοργανώνεται από την Τοπική Κοινότητα Σκαλοχωρίου, το Δήμο Δυτικής Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και πολλών εθελοντών.

Η τεχνική υποστήριξη των αγώνων γίνεται από την «LESVOS RIDE».

Οι αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα SKALOCHORI MTB θα αγωνιστούν σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή που έχει σηματοδοτηθεί ανάμεσα στα ηφαιστειακά μνημεία της περιοχής του Σκαλοχωρίου που δημιούργησε η έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή πριν 20 εκατομμύρια χρόνια. Παράλληλα οι έντονες κλίσεις θα προκαλέσουν τους λάτρεις του ΜΤΒ σε ένα μοναδικό αγώνα.

Καθόλη τη διάρκεια του αγώνα θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του COVID-19. Η δράση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.